söndag 4 maj 2008

New York Blueberry Cheesecake


Så, by popular demand, här kommer receptet på ren och skär lycka till 8-10 personer! Av grymma Leila Lindholm naturligtvis och från "den där"
boken som gärna får spontanleverera sig själv till min brevlåda...

Ingredienser (ekologiska sådana mina vänner...)

300 g digestivekex
150 g osaltat smör
1 dl strösocker
1 dl majsstärkelse
2 tsk vaniljsocker
600 g Philadephiaost
2.5 dl Kesella 10%
3 st ägg
1 dl vispgrädde
200 g bra vit choklad (funkar fint även med citron/limesmak)
1,5 dl frysta blåbär
f
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader.
Krossa kexen fint i en mixer och blanda smulorna med smält smör. Tryck ut kexblandningen till en botten i en teflonform med löstagbar kant, 24 centimeter i diameter. Förgrädda bottnen i mitten av ugnen i cirka 10 minuter och låt svalna.

Vispa Philadelphiaost och Kesella krämigt i en skål. Blanda i strösocker, majsstärkelse och vaniljsocker. Rör i ett ägg i taget och sist vispgrädde.

Bryt chokladen i bitar, smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten) och blanda ner chokladen i smeten. Häll smeten över kexbottnen och strö över blåbär. Grädda kakan i mitten av ugnen i cirka 40 minuter. Täck den med aluminiumfolie när den blivit gyllenbrun, så att den inte blir för mörk. Stäng av ugnen och låt kakan stå kvar i eftervärmen i cirka 30 minuter.
v
Jo, och nästa gång blir det den här
galna färgexplosionen.

Inga kommentarer: